Archiv článků

Zimní procházka

Dnes jsme se místo vandrováníčka vydali společně nasypat poslední kaštany divočákům a lesním zvířátkům. Po cestě jsme si vyprávěli o tom, co všechno zvířátka potřebují na zimu a také jsme jich po cestě několik zahlédli běhat po polích. :-)

Adventní věnečky

I letos jsme společně s maminkami vytvářely nádherné adventní věnce! Jsme moc rádi, že každý rok se vás schází čím dál víc! Přejeme Vám krásné a pohodové Vánoce. :-)

Barevný týden

Od pondělí 19.11 jsme měli ve školce barevný podzimní týden. Oblekali jsme se do barev podzimu a vytvářeli každý den něco nového, podle určité barvy. Paní kuchařka nám dokonce sladila i jídelníček do barviček na daný den. :-) Moc jsme si to užili.

Úklid zahrady

Ve čtvrtek 15.11 jsme jako každý rok pořádali podzimní úklid zahrady. Sešlo se nás letos opravdu hodně a už za hodinku jsme neměli co dělat. Tímto Vám všem velmi děkujeme, važíme si toho!! :-) Po úklidu nás čekalo malé , a letos i poslední opékání špekáčků. Všichni jsme si to moc užili.

Kaštánkové tvoření

Ve středu jsme se jako každoročně potkali na odpoledni i s tatínky, kteří se svými dětmi kreativně vytvářeli výrobky z kaštanů a ostatních přírodnin.:-)

Vandrováníčko Psí hřbitov, Pod Lipami

V úterý jsme se vydali s našim vandováníčkem na Psí hřbitov. Počasí bylo krásně podzimní, a tak jsme po cestě mohli pozorovat spoustu barev podzimu na přírodě.Na pesjky jsme si zavzpomínali zapálením svíčky.

Zamykání studánky

I letos jsme seopět vydali zamykat studánku a připravit ji tak na nadcházející zimu. Po cestě jsme pozorovali barvy podzimu a zvěr, která se nám tu a tam přichomítla do cesty. :-)

Běh Babího léta

Zúčastnili jsme se opět i letos běhu Babího léta, tentokrát v Kněždubě. Sluníčko nám krásně svítilo a dětem se podařilo vybojovat krásné 5. místo. Získaly cenné medaile a také pár odměn do školky. :-)

Vandrováníčko "Lopata"

Na první vandrování jsme se vydali za Kuželov k rybníčku Lopata. Cestou nás provázelo babí léto - pavučinky od pavoučků, připomínající šedé vlasy od babičky :-)