Archiv článků

Vandrováníčko "Lopata"

Na první vandrování jsme se vydali za Kuželov k rybníčku Lopata. Cestou nás provázelo babí léto - pavučinky od pavoučků, připomínající šedé vlasy od babičky :-)

Hudba šesti kontinentů

Světový hudebník Radim Zankl provázel posluchače virtuální cestou kolem světa, se zastávkami na všech světadílech a s ukázkou tradičních místních nástrojů lidové hudby. Děti zapojil formou tleskání a zpívání.

Výstava ovoce a zeleniny

Tento týden jsme navštívili výstavu na kulturním domě v Hrubé Vrbce, abychom viděli spoustu, pro nás i jiných, odrůd ovoce a zeleniny. Děti měly možnost některé ukázky ochutnat. Moc se nám výstava líbila.

Kouzelník

Dneska k nám přijel kouzelník! Čaroval s deštníkem, kartou, šatky nebo třeba s plyšákem. Také jsme se od něho naučily kouzlo s hůlkou a viděli mnoho zajímavých kouzel! :-)

Spaní s předškoláky

Jako každoročně i letos se uskutečnilo spaní s předškoláky. Děti měly za úkol najít pod Laskama hejkala, který unesl princeznu Lesněnku a zaklel ji do podoby lasičky. Děti princeznu osvobodily a společně si opekly špekáček. Následně děti čekalo překvapení v podobě diskotéky, dorty, zmrzliny, stezky...

Dopravní hřiště Veselí nad Moravou

Celý týden s dětmi rozebíráme dopravu, jak se chovat na silnici, jaké máme značky apod..Proto jsme se rozhodli s předškoláky vyrazit do centra ve Veselí nad Moravou, kde si děti vyzkoušely jízdu na kolech mezi opravdovými semafory, vlakovým přejezdem a mnoho dalších..Po jízdě jsme navštívili také...

Vandrováníčko - Podhráza

Posední letošní vandrováníčko bylo v letním bouřkovém parnu. Původní cesta byla naplánovana do Drínové,k ale vycházka do lesa z důvodu hřmění byla přeložena. Cestu jsme pojali v duchu poznávání polních plodin s konečnou stanicí na hrázy, kdysi rybníka s názvem Netušil. Vandrování s kratičkou...

Den dětí

V pátek 1.6. proběhl na zahradách MDD. Děti soutěžily u různém lidí z celého světa, navlékaly korálky, lovily bizona nebo rybky, jezdily na koloběžkách a nebo přebíraly rýži. Nakonec byly všichni odměněny sladkostí. Den jsme si společně moc užili. :-)

Pasování předškoláků

Včera byly do řad školáků pasovány další děti. Společně jsme jim předali stužky a malou vzpomínku na jejich dobu v mateřské škole. Přejeme hodně štěstí v další etapě jejich života! :-)

Výlet - Baťův kanál

V pátek jsme se zase po roce vydali na školní výlet. Tentokrát jsme dojeli do Vnorov, na Batův kanál, kde nás čekalo dobrodružství ve formě plavby s Jackem Sparowem na lodi. Počasí nám přálo na jedničku, a tak jsme si to moc užili. Následně jsme se najedli v restauraci ve Vnorovech a čekala nás...