Archiv článků

Karneval

V pátek 16.února proběhl každoroční Karneval na ZŠ. Viděli jsme spoustu krásných masek, vystoupení a děti si rovněž mohly zahrát nějaké hry. Všechno se nám moc líbilo, děti měly plno zážitků a my se budeme těšit zase na příští rok. :-) 

Zimní hrátky

Konečně jsme se dočkali a napadlo nám trošku sněhu. Ihned jsme toho společně s dětmi využili - pekáčovali, stavěli jsme sněhuláky, prostě se vyřádili do sytosti na sněhu,. :-)

Vandrováníčko - Palinec, Dužiny

Zimní procházka za humny, kdy jsme pozorovali domácí zvířata, stopy zvířat, zdolávali jsme také zaváté příkopy, napodobavali stopy od traktoru a na Palinci ušlapali obřího šněka s andělíčky. :-)  

Tři králové

Dnes jsme společně s dětmi zakončily vánoční svátky. Vyprávěly jsme si o třech králích, kam šli, co přinesli, jak se jmenují. Udělaly jsme si společnou cestu do Betléma, zazpívaly písničku a navštívily Ježíška. :-)

Vánoce

22. 12 Školní Vánoční besídka s nadílkou a ukázkami vánočních tradic jako je pouštění skořápek, házení střevícem, rozkrojení jablíčka, zapalování františka, třpytivé prskavky a také zpěv koled. Následně navštěvujeme ZŠ a společně zpíváme u stromečku koledy. :-)

Tradiční koledování po vesnici

Tradiční koledování po vesnici - děti předávají přáníčka a poděkování za celoroční spolupráci jak na Horňáckou farmu, na obec, tak na poštu nebo také do obchodu. Společně zazpíváme písničku, řekneme básničku a popřejeme vše dobré do Nového roku, šťastné a veselé Vánoce.

Vánoční pohádka ZŠ

Vánoce, čas potkávání a povídání si společných prožitků. Hudebně dramatickou hříčku "O smutném Vánočním stromečku" nám ve středu zahrály děti z 1. třídy základní školy Kuželov. Děti se poté společně pohrály a zavzpomínaly na rok loňský, kdy ještě navštěvovaly naši MŠ.

Vandrováníčko do Lasek

Lesní cestička nás dovedla až na kraj lesa, kde jsme zvířátkům nechali malé překvapení v podobě mrkvičky, jablíčka, oříšků a tvrdého pečiva. Jinou cestičkou, kterou vyšlapala zvířátka jsme se dostali z lesa ven. Cestou jsme také viděli stádo daněl, srnečku a vyplašili zajíce. :-)

Návštěva kostela

V týdnu jsme navštívili evangelický kostel v Hrubé Vrbce. Děti se dozvěděly, jak to bylo na Vánoce, kde se narodil Ježíšek a společně s tatínkem panem Horňákem jsme si zazpívali koledy při doprovodu varhan. Také nám ukázal a názorně předvedl, z čeho se takové varhany vlastně skládají, a jak těžké...

Pečení perníčků

Dnes jsme společně se třídou sluníček tvořili vánoční perníčky. Zadělali jsme těsto, vykrajovali různé vzory, které jsme poté dávali na plech a paní kuchařka nám je upekla. Po celé školce se roznesla vůně a my si na nich všichni pochutnali. :-)