Archiv článků

Adventní věnce

Dne 24.11. se ve třídě kytiček vytvářely vánoční adventní věnce. Děti společně s maminkami vytvořily několik krásných adventních věnců. Tímto děkujeme všem za účast a doufáme, že se Vám tvořeníčko líbilo, tak jako nám. :) 

Kaštánkové tvoření

Ve dne 10.11. proběhlo ve třídě kytiček "Kaštánkové tvoření". Tatínkové a některé maminky spolu s dětmi využily svého výtvarného talentu a vytvořily roztomilá zvířátka, postavy a různorodé projekty.

Hody v Hrubé Vrbce

Tento týden se v Hrubé Vrbce konaly hody. Celý týden jsme si s dětma o hodech vyprávěly, zpívaly písničky. V pátek jsme zakončily vyprávění o hodech návštěvou kolotočů před obecním úřadem v Hrubé Vrbce. Děti měly velkou radost, že se mohly povozit na řetízkovém kolotoči a vláčku.

Vandrováníčko - Psí hřbitov

Naše cesta vedla na psí hřbitov směrem k Drýnové. Položily jsme pejskům na hroby kytičky a vzpomínaly na jejich psí život. Zpáteční cesta vedla na Bariny a zpět ke škole přes Prední. Listopadového vandrováníčka se zúčastnila pouze děvčata. Cesta jsme si zpívaly podzimní písně a povídaly si o...

Vyřezávání dýní

Dnes jsme dostali do školky od Horňácké farmy dýně na vyřezání strašáků. Společně s dětmi jsme se do toho s radostí vrhly. Děti mohly navrhnout obličeje strašáků a také je pomáhaly vydlabat.

Drakiáda

Ve čtvrtek 27.10 se ve školce uskutečnila drakiáda. Celý týden si děti zpívaly písničky a učily se básničky o dracích. V den drakiády se nám ze školky ztratili dva dráčci Papíráčci, vyletěli oknem a po cestě nám zanechali stopy v podobě ztracených mašliček z ocásku. Společně s dětmi jsme se vydali...

Zamykání studánky

Konečně nám přálo počasí, a tak jsme se vydali ke studánce do Šlapnice, kterou jsme říkadlem zamkli a uložili k zimnímu odpočinku. Na zpáteční cestě nám myslivci ukázali svoleného daňka. Chvíli si s námi povídali a pak jsme se vrátili zpět do školky.  

Koloběžka v lese

Děti shlédly představení Koloběžka v lese, kde se seznámily s využitím bylinky - jitrocelu kopinatého, jako kouzelné, léčivé bylinky. Uvědomily si nebezpečí jízdy na koloběžce v lese a mohly postřehnout vzájemné vztahy mezi dětmi.

Vandrováníčko - Pechové

Poprvé jsme se vydali do Pechových. Cestou jsme sledovali barvící se stromy. Naučili se píseň a báseň o podzimu, povídali si o podzimní přírodě a životě v lese. Potkali jsme se s černou veverkou a pozorovali pasoucí se srnečky. Objevili jsme na staré vrbě houbu - sýrovec. Na cestě zpět jsme si...