Archiv článků

Koledování po vesnici

Tak jako každý rok i letos jsme se vydaly s dětmi na společné koledování po vesnici. Navštívily jsme obchod, farmu, poštu a obecní úřad v Hrubé Vrbce. Děti řekly básničky, zazpívaly jsme společnou písničku a děti za to všechno dostaly odměnu v podobě sladkostí. :-)

Pan muzikant ve školce

Dne 20.12. k nám do školky zavítal pan muzikant, aby dětem ukázal, jak se hraje na klavír a na harmoniku. Zazpívali jsme si vánoční koledy, ale také písničky, které mají děti rády. Dětem se to líbilo, tleskaly, zpívaly a hrály společně s panem muzikantem. :-)

Prosincové vandrováníčko do Lasek

Do batůžku jsme si nabalily kaštany, tvrdé pečivo a papírového hada a vydaly se do přírody. V lese jsme zahrabaly listím papírového hada a uložily ho tak symbolicky k zimnímu spánku. Cestou přes pocukrovaný zimní lesík jsme si povídaly o zvířátkách na louce a u lesa pro zvířátka připravily...

Pečení perníčků

Dne 14.12 si děti ve třídě kytiček upekly s paní učitelkou vánoční perníčky. Každý si vykrojil svůj perníček a společně jsme je poté ochutnali. Perníčky se dětem velice povedly. :-)

Mikuláš v MŠ

Dneska k nám do školičky přišel Mikuláš s čerty a andílkem. Děti zazpívaly písničku nebo řekly básničku a od andílka dostaly balíček sladkostí. Ze začátku se děti čertů bály, ale nakonec se s něma ve třídě i pohrály. Čerti na nás byli moc hodní. :-) 

Běh babího léta

Dne 24.11. se konal běh babího léta, který byl přesunutý ze září, kdy nám venku nepřálo počasí. Běh se konal ve sportovní hale ve Veselí nad Moravou. Děti se seznámily se sportovní halou a byl to pro ně určitě velký zážitek. Celkově Jsme obsadili 5. místo, ale vítězové jsme byli všichni, jelikož...

Adventní věnce

Dne 24.11. se ve třídě kytiček vytvářely vánoční adventní věnce. Děti společně s maminkami vytvořily několik krásných adventních věnců. Tímto děkujeme všem za účast a doufáme, že se Vám tvořeníčko líbilo, tak jako nám. :) 

Kaštánkové tvoření

Ve dne 10.11. proběhlo ve třídě kytiček "Kaštánkové tvoření". Tatínkové a některé maminky spolu s dětmi využily svého výtvarného talentu a vytvořily roztomilá zvířátka, postavy a různorodé projekty.

Hody v Hrubé Vrbce

Tento týden se v Hrubé Vrbce konaly hody. Celý týden jsme si s dětma o hodech vyprávěly, zpívaly písničky. V pátek jsme zakončily vyprávění o hodech návštěvou kolotočů před obecním úřadem v Hrubé Vrbce. Děti měly velkou radost, že se mohly povozit na řetízkovém kolotoči a vláčku.

Vandrováníčko - Psí hřbitov

Naše cesta vedla na psí hřbitov směrem k Drýnové. Položily jsme pejskům na hroby kytičky a vzpomínaly na jejich psí život. Zpáteční cesta vedla na Bariny a zpět ke škole přes Prední. Listopadového vandrováníčka se zúčastnila pouze děvčata. Cesta jsme si zpívaly podzimní písně a povídaly si o...