Výlet na Novou Lhotu

V pátek 17. června 2016 jsme se konečně dočkali! Po nevydařeném prvním termínu, kdy se těsně před odjezdem pokazil autobus, teď konečně vše klaplo a mohli jsme jet.

První zastávkou bylo Ekocentrum Karpaty Nová Lhota (https://www.ekocentrumkarpaty.eu/), kde měly děti přichystán výukový program - Co se děje v trávě. Dětem se moc pěkně věnovali dva lektoři, kteří naše děti provedli tématem hmyzu. Děti si mohly vyzkoušet spoustu činností, např. stádia vývoje motýla na vlasní kůži nebo nachytat do speciálních krabiček s lupou na louce opravdové brouky, pozorovat je a pak jim zase dát svobodu. Viděli jsme i hmyzí hotel a vyzkoušeli jsme si poznávání kytiček podle obrázků i přímo na louce.

Po návštěvě Ekocentra, kde děti vydaly svou velkou dávku pozornosti, přišlo na řadu dětské hřiště, kde se zase mohla vybýt nastřádaná energie.

Na kopečku nad Novou Lhotou nás v hotelu Háj čekal výborný oběd, kde jsme si odpočinuli a také potrénovali základy slušného stolování v restauraci.

Poslední těčkou výletu byl výstup na rozhlednu Drahy na Javorníkem. Kdo chtěl, tak se kochal z výšky a Ti, co odvahu neměli, nám zase vytrvale mávali ze země.

Jako dáreček si děti odnesly nejen skákacího hopíka, ale doufáme, že i nějaké pěkné zážitky.