Školičkový výlet - Kovosteel a Smajlíkov

V pátek 12. června 2015 je den jako každý jiný, školka je otevřená od půl sedmé a postupně přicházejí děti, ale přece je něco jinak. Kdybych nevěděla, že jedeme na výlet, asi bych se podivovala, co se s dětmi zvláštního stalo. Ty rozzářené oči, spousta dotazů, neschopnost se soustředit na hru a neustálé sledování hodinové ručičky, která děti jindy nezajímá, mě vrací do dětských let, vzpomínám, že jsem se také tak těšila a nemohla dospat...

Tak začal náš výletový den. Jako program jsme letos zvolili návštěvu Kovozoo ve Starém Městě, dětské centrum Smajlíkov v Uherském Hradišti a oběd v Blatnici. Ale pěkně popořadě. Nejprve jsme si to namířili do Kovozoo, které je součástí Kovosteelu a dalších společností, které se zabývají recyklací. Čekala nás návštěva moderního kongresového centra, konkrétně jedné učebny s polštáři, kde byl pro děti připraven vzdělávací program o recyklaci. (Děti se vzhledem k věku v problematice celkem dobře orientovaly a uměly odpovědět na většinu lektorových otázek, možná i proto, že jsme na jaře toto téma podrobně probírali a vlastnoručně jsme také vyčistili remízek za traktorkou. ) Lenošení na polštářích nám ale nebylo dopřáno dlouho, následovala recyklační hra, kde děti ukázaly, zda v reálu umí vytřídit odpadky do barevných kontejnerů. Program pokračoval bezva projížďkou vláčkem Stýlinka po celém areálu Kovosteelu, kde děti mohly vidět přímou práci se starým železem, speciální nakladače apod. Vláček nás naučil i pěknou adaptaci písničky Jede, jede mašinka. Cesta vláčkem končila u Kovozoo, které se nám opravdu líbilo a byli jsme překvapení z opravdu věrohodných a umělecky zpracovaných kovozvířat. Kovozoo jsme využili i ke svačince, prohlédli jsme si velkou loď a maják, kam se odvážila na ochoz vystoupat i většina velkých Sluníček. Všichni jsme pak svoji návštevu Kovozoo zakončili prohlídkou afrických zvířat a nově zpřístupněného opravdového letadla.

V dětském zábavním centru Smajlíkov jsme pak prožili hodinku velké zábavy a dovádění. Děti si plnými doušky užívaly všech dostupných atrakcí a bavily se tím, že měly k dovádění tolik svých dobrých kamarádů. Po hodině jsme opouštěli Smajlíkov již značně znaveni a to i díky velmi vysokým venkovním teplotám. Náš pěkný výlet jsme zakončili dobrým obědem v Blatnici. Věříme, že kromě malého dárečku si děti z výletu odnesly pěkné zážitky, které jsou k nezaplacení.