Nocování s předškoláčky

Ve čvrtek 30. června 2016 jsme s částí předškoláčků zazažili moc pěkný den, večer a klidnou noc ve školičce. Nocování v MŠ je už tradiční, děti se na něj moc těší a je to pro ně také důležité - mohou si naplno ve své skupince vrstevníků užít poslední chvilky ze školičky, zažít nové dobrodružství a udělat další odvážný krůček - spát v MŠ bez rodičů.

Před naším naplánovaným odpolednem a večerem nás překvapily na zahradě maminky s předškoláčky, kteří nám přišli společně poděkovat za pěkné chvíle v MŠ. Dostali jsme krásné dárečky a výborný dort. Tímto Vám chceme ještě jednou poděkovat za milé poděkování z Vaší strany. Velmi si toho ceníme.

A pak už to vypuklo, paní ředitelka s paní uč. Raškovou připravily dětem trasu přes lesík nad Kuželovem na chatu Kozárku. Děti šly se svými paní učitelkami po vyznačené trase plné úkolů s cílem - najít poklad. Úkoly ale nebyly snadné - přeskočit kupu sena, vylézt na strom pro vílin šátek, uklidit odpadky v lese, postavit chaloupku ze dřeva, přeskočit strom, poskládat obrázky zvířat nebo najít na louce zlaté kamínky - toho všeho se děti výborně zhostily a blížily se k cíli. U chaty je však čekalo překvapení, u ohně spali 4 loupežníci. I přes veškerou snahu být tiše se probudili a naši předškoláčci měli co dělat, aby pod maskami poznali známé tváře z MŠ. Zjistilo se, že loupežníci také chtějí poklad, ale nikdo nevěděl, kde ho hledat. Tajenka na stromě napověděla - tu ale musely vyluštit děti, protože hloupí loupežníci neuměli písmenka a s tajenkou si rady nevěděli. Nakonec všechno dobře dopadlo, poklad se našel za chalupou, klíč k pokladu na stromě a děti se s loupežníky podělily o poklad i zlato a ještě jim slíbily, že budou kamarádi a naučí je psát a číst.

No a potom nás ještě čekalo opékání špekáčků, objevování přírody kolem chalupy, střílení z pušky do obrázků zvířat a cesta ke školičce. Sladkou tečkou byla zmrzlina a dort, diskotéka, módní přehlídka pyžam a stezka odvahy po MŠ. A pak už hurá do postýlek, pro někoho naposled v MŠ a zasloužený odpočinek po náročném dni.

Věříme, že se dětem Nocování líbilo a budou na naši školičku mít krásné vzpomínky. My jim přejeme do nové životní etapy všechno dobré.