Návštěva Horňácké farmy Hrubá Vrbka a farmy Důbrava Kuželov

V tomto týdnu jsme si povídali o domácích zvířatech. A to by nebylo, abychom se na ty zvířátka nešli osobně podívat, když je máme "za rohem."

Jako první jsme se šli podívat už tradičně na Horňáckou farmu. Velice jsme se těšili na koníky a osla Matyldu, které jsme uviděli k radosti dětí hned, po příchodu. Některé děti si přinesly suché pečivo, o které jsme se podělili s ovečkami, kozami a také divočáci našimi pochoutkami nepohrdli. Pohladili jsme si maličké selátko, podivovali jsme se nad hudráním krůty nebo jsme tiše obdivovali maličké kuřátka. Zkrátka jsme zvířátek viděli moc a byli jsme rádi, když jsme si mohli také pohrát na "farmovém" dětském koutku.

Také jsme přijali pozvání na druhou farmu Důbrava do Kuželova, kde jsme zase obdivovali nově narozená telátka. Viděli jsme telátko 2 hodiny narozené, přímo před očima jsme zkoumali, jak telátko pije z vemena mléko nebo jsme obdivovali hrozitánského mladého i starého býka. Krásnou tečkou pak byla k radosti dětí ukázka zemědělské techniky všeho druhu.

Oběma farmám děkujeme za pozvání, přijetí i trpělivost, kterou jste s námi měli :)